PAMETNI NAKUP

Zvitki s tunino

4 pax

SESTAVINE

  • 480 g tunine v oljčnem olju
  • 180 g naribanega parmezana
  • 200 g rikote
  • 100 g slanih pistacij
  • 50 g ekstra deviškega oljčenga olja
  • 1 neškropljena limona
  • poper
  • sol

Tunino zmešamo z rikoto, dodamo naribano limonino lupinico in popopramo, nato pa vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes. Pistacije fino sesekljamo, dve žlici zdrobljenih pistacij prihranimo, preostale pa zmešamo skupaj z oljem, preostalo limonino lupinico ter dodamo malo soli in popra, da dobimo pistacijev pesto. Če imamo čas in voljo, lahko pesto pripravimo v terilniku. Pripravimo parmezanove zvitke. Iz papirja za peko izrežemo kroge s premerom pribl. 20 cm. Na kuhalni površini segrejemo ponev s premazom proti sprijemanju, v sredino damo krog iz papirja za peko, povrh potresemo dve žlici naribanega parmezana in naredimo strnjen krog. Ko se parmezan stopi in nastane homogen oblat, papir odstranimo s toplote skupaj z oblatom in še toplega zvijemo okrog aluminijastega modela za izdelavo zvitkov. Pustimo, da se ohladi, nato pa zvitek odstranimo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega parmezana. Zvitke napolnimo s tunino kremo ter jih na vsaki strani pomočimo v zdrobljene pistacije. Pesto uporabimo za okrasitev krožnika ter postrežemo predjed.  
Zvitki s tunino
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

To predjed je treba zaužiti takoj, da ohrani hrustljavost.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.