Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci
SESTAVINE
- 4 okrogle žemlje
- 4 jajca
- 40 g masla
- 12 rezin prekajene šunke v mreži
- sveži hren
- sol
Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem, odstranimo zgornjo skorjo in sredico.
Notranjost kruhkov in skorjo premažemo z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi rezinami prekajene šunke.
V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga posolimo.
Kruhke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako, da bo odrezana stran obrnjena navzgor.
Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še nadaljnjih 10 minut.
Preden kruhke postrežemo, jih posujemo s sveže naribanim hrenom.