PAMETNI NAKUP

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

SESTAVINE

  • 4 okrogle žemlje
  • 4 jajca
  • 40 g masla
  • 12 rezin prekajene šunke v mreži
  • sveži hren
  • sol

Žemlje prerežemo z nazobčenim nožem, odstranimo zgornjo skorjo in sredico. Notranjost kruhkov in skorjo premažemo z raztopljenim maslom, dodamo ščepec soli in odprtino vsakega kruhka napolnimo s tremi rezinami prekajene šunke. V vsako žemljo ubijemo eno surovo jajce in ga posolimo. Kruhke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanje položimo skorjice tako, da bo odrezana stran obrnjena navzgor. Kruhke pečemo v predhodno segreti pečici pri temperaturi 180 °C najprej 10 minut, nato jih pokrijemo s papirjem za peko in pečemo še nadaljnjih 10 minut. Preden kruhke postrežemo, jih posujemo s sveže naribanim hrenom.    
Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci
White e Fresh

Kruhki presenečenja, polnjeni z jajci

Nasvet

Za bolj rustični okus, navadne bele žemlje lahko nadomestimo z žemljami s semeni.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.