Solata z rižem Venere, sipo in češnjevim paradižnikom
SESTAVINE
- 320 g polnozrnatega riža Venere
- 10 sip
- 1l zelenjavne juhe
- 10 češnjevih paradižnikov
- 4 listi sveže bazilike
- 1 vejica rožmarina
- ekstra deviško oljčno olje Val di Mazara DOP
- sol in poper po okusu
Juho zavremo. Vanju vsujemo riž in kuhamo toliko časa, kot je navedeno na embalaži, nato ga odcedimo in pustimo in pustimo, da se ohladi. Medtem ko se riž ohlaja, odtajamo sipe in jih zrežemo na kolobarčke. V posodi s premazom proti sprijemanju segrejemo kanček olja, dodamo rožmarin, da olje zadiši in nato kakšno minuto na močnem ognju popražimo sipe. V veliko posodo damo riž, na polovico zrezane češnjeve paradižnike in sipe ter začinimo z oljem in baziliko. Dodamo sol in poper ter vse skupaj premešamo.