PAMETNI NAKUP

Špageti Gragnano IGP po amatriško z ovčjim sirom Pecorino di Pienza

4 osebe

SESTAVINE

  • 350 g špagetov Gragnano IGP
  • 150 g kozjega sira Pecorino di Pienza
  • 80 g datljevih paradižnikov
  • 120 g pancete v kockah
  • 1 ščep črnega popra
  • 1 strok česna
  • 1 ščep paprike

V posodo damo kocke pancete, česen in ščep paprike. Za kuhanje ne dodajamo druge maščobe. Ko panceta postane hrustljava, dodamo paradižnike, ki smo jih zmečkali z vilico. V kozici zavremo rahlo slano vodo in v njej skuhamo špagete. Omako kuhamo na majhnem ognju. Skuhamo jo v istem času kot špagete. Okus izboljšamo s ščepcem črnega popra. Testenine odcedimo, nanje zlijemo omako, rahlo pokuhamo na velikem ognju in dodamo nariban sir Pecorino.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.