PAMETNI NAKUP

Lazanja ragu Bolognese

6 osebe

SESTAVINE

  • 500 g testenin na lazanjo
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 250 g mletega svinjskega mesa
  • 250 g paradižnikove omake
  • 50 g zêlene
  • 50 g rumene čebule
  • 50 g korenja
  • 250 ml belega vina
  • 40 ml polnomastnega mleka
  • 2 l vode
  • 500 ml omake bešamel
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sir Parmigiano Reggiano
  • fina sol po okusu
  • črni poper po okusu

Na drobno nasekljajte zêleno, korenje in čebulo. V kozico vlijte olje in dodajte nasekljano zelenjavo ter jo približno deset minut pražite pri nizki temperaturi. Dodajte meso in ga pražite ter občasno premešajte. Ko izpari vsa tekočina, v kozico vlijte belo vino in dodajte paradižnikovo omako. Nato dolije 1 liter vode, dodajte ščepec soli, pomešajte in pustite, da se mešanica kuha pri srednji do nizki temperaturi za približno eno uro. Po eni uri dodajte še en liter vode, pomešajte in kuhajte še eno uro. Po tem času bo omaka precej gosta. Dodajte sol in poper, ugasnite ogenj in dolijte mleko. Ko je omaka pripravljena, par žlic omake razporedite po pekaču. Dodajte eno plast testenin za lazanjo, nato spet eno plast omake ter par žlic bešamela ter plasti ponavljajte, dokler pekač ni napolnjen. Na koncu lazanjo posujte z veliko količino parmezana Parmigiano Reggiano in jo za 45 minut položite v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 180 °C.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.