Testenine Pescatora
SESTAVINE
- 320 g špagetov
- 1 kg dagenj
- 300 g lignjev
- 12 škampov
- 300 g češnjevega paradižnika
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- peteršilj
- 40 ml belega vina
- fina sol po okusu
- črni poper po okusu
Operite češnjeve paradižnike in razrežite na koščke.
V ponev dajte oljčno olje in strok česna ter pražite, dokler ta ne postane zlatorjave barve.
Nato dodajte na kolobarje narezane lignje in sol. Pražite 5 minut in zatem zalijte z belim vinom ter pustite, da alkohol izhlapi.
Odstranite česen, dodajte paradižnike in kuhajte še 5 minut.
Medtem skuhajte testenine. 4 minute preden se skuhajo jih stresite v posodo z omako. Skuhajte jih do konca in po potrebi dolivajte vodo, v kateri so se kuhali.
Na koncu dodajte še odmrznjene klapavice.
Po koncu kuhanja ugasnite ogenj, dodajte nasekljan peteršilj in pomešajte.
Testenine z morskimi sadeži postrezite tople.