Pri pripravi uporabite maslo
Za pripravo podlage najprej zmeljemo piškote. Nato jih damo v skledo s stopljenim maslom in premešamo, da piškoti vsrkajo vse maslo.
Medtem pripravimo karamelizirane hruške. V ponev damo sladkor in maslo. Pustimo, da se maslo stopi, in dodamo hruške, narezane na kocke. Dušimo 5 minut, dodamo cimet in pustimo, da se zgosti. Kuhamo še 3–4 minute. Hruške morajo biti mehke. Pustimo, da se ohladijo.
V skledo damo maskarpone, dodamo sladkor in z vilicami ali metlico zmešamo, da dobimo kremasto zmes.
Nato trdo stepemo smetano in jo previdno dodamo h kremi iz maskarponeja in sladkorja, ter pazimo, da zmes ne bo uplahnila.
Nato začnemo z zlaganjem torte. Najprej na dno tortnega modela damo piškote in jih prelijemo s kremo z maskarponejem.
Nato torto postavimo v hladilnik za 2 ali 3 ure, še bolje čez noč. Če je mogoče, jo pripravimo en dan prej, da se lahko bolje strdi.
Preden postrežemo, dodamo hruške s cimetom.
Odličen recept za silvestrsko zabavo, ki bo navdušil vaše goste.