Pri pripravi recepta uporabite KAVO ESPRESSO
Don Jerez
Moko damo v posodo, počasi prilijemo hladno mleko in postopoma dodajamo jajca. Dobro premešamo, da dobimo maso brez grudic.
Dodamo 30 g stopljenega masla, sladkor, kavo in ščep soli.
Zmes še naprej pozorno mešamo, da bo gladka. Posodo pokrijemo s folijo za živila in damo za 30 minut v hladilnik.
V ponev s prevleko proti sprijemanju damo majhno količino masla. Z zajemalko zajamemo zmes, ki jo s krožnim gibom zlijemo v ponev, da dobimo enakomerno plast. Pečemo približno eno minuto, nato palačinko obrnemo z lopatko in jo še eno minuto pečemo tudi na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse zmesi.
Nadevamo z zmesjo, ki jo pripravimo tako, da zmešamo med in rikoto.
Pri pripravi recepta uporabite KAVO ESPRESSO
Don Jerez