Po želji lahko dodamo začimbe, kot je cimet ali vanilja. Za še okusnejše kroglice lahko kroglice povaljamo v lešnikovem granulatu ali čokoladnih luskah.
Za pripravo kroglic s kavo najprej skuhamo kavo v kafetieri. Ko je kava pripravljena, jo postavimo na stran.
Z nožem (ali po želji v mešalniku) nasekljamo temno in mlečno čokolado ter jo damo v posodo. Na ogenj damo posodo, vanjo dodamo tekočo smetano in maslo in mešamo z žlico. Vse skupaj segrejemo in prilijemo kavo iz kafetiere, ki smo jo pripravili na začetku. Zmes vlijemo v posodo s sesekljano čokolado in mešamo z metlico, da se čokolada stopi in dobimo ganaš. Posodo pokrijemo s folijo za živila, ki mora biti v neposrednem stiku s površino zmesi ter damo v hladilnik za približno 3 ure, da se zmes strdi. Vendar pa se ne sme preveč strditi, da bomo lahko delali kroglice.
Ko preteče dovolj časa, da se čokoladna zmes strdi, kakav v prahu presejemo v posodo, dodamo še kavo v prahu in začnemo oblikovati kroglice: vzamemo manjšo količino zmesi s čokolado (pribl. 15 g) in z rokami oblikujemo kroglice velikosti oreha. Za lažje delo si roke ovlažimo.
Vsako kroglico povaljamo v posodi s kakavom in kavo v prahu, ki jo nato postavimo na pladenj, prekrit s papirjem za peko. Kroglice oblikujemo hitro, da s toploto rok preveč ne zmehčamo testa.
Po želji lahko dodamo začimbe, kot je cimet ali vanilja. Za še okusnejše kroglice lahko kroglice povaljamo v lešnikovem granulatu ali čokoladnih luskah.