PAMETNI NAKUP

Zloženka po parmsko z jajčevci in pestom

SESTAVINE

  • 800 g jajčevcev
  • 150 g pesta
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • 1 čebula
  • 400 g mocarele
  • drobtine
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol

Najprej očistimo jajčevce in jih zrežemo na rezine, debele pribl. 5 mm. Rezine eno poleg druge položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih začinimo z malo ekstra deviškega oljčnega olja ter soljo. Pečemo jih pri temperaturi 200 °C vsaj 20 minut. Medtem pripravimo paradižnikovo omako. Čebulo sesekljamo in popražimo na olju, nato dodamo paradižnik. Posolimo in popopramo. Kuhamo tako dolgo, da dobimo omako. Vzamemo srednje velik pekač. Po dnu pekača posujemo drobtine in položimo tanko plast jajčevcev, pri čemer pazimo, da se rezine ne prekrivajo. Prekrijemo s paradižnikovo omako in dodamo pesto. Dodamo drobno naribano mocarelo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zadnjo plast zaključimo z mocarelo in drobtinami, da bo med peko nastala okusna in hrustljava skorjica. Pečemo v pečici pri 200 °C še 20 minut, zadnjih nekaj minut vklopimo funkcijo žara za gratiniranje. Nato zloženko vzamemo iz pečice in dodamo še nekaj lističev bazilike. Še toplo postrežemo in pojemo.
Zloženka po parmsko z jajčevci in pestom
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite paradižnikovo mezgo Delizie dal Sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.