Špageti s tremi vrstami paradižnika
SESTAVINE
- 350 g špagetov
- 1/2 čebule
- 4 fileji inčunov
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 6 suhih paradižnikov
- velik paradižnik
- kapre
- oljčno olje
- bazilika
- črni poper
V ponev damo oljčno olje in nasekljano čebulo ter podušimo na majhnem ognju.
Čebula naj počasi razvije aromo.
Dodamo fileje inčunov in jih razdrobimo s pomočjo žlice.
Medtem skuhamo testenine.
Dodamo paradižnikov koncentrat, suhe paradižnike, zrezane na koščke, in kapre, ki smo jih predhodno namočili v vodi, da smo ublažili močno slan okus.
Dodamo majhno količino vode od testenin in pustimo, da se omaka kuha na srednjem ognju.
Očistimo paradižnik, mu odstranimo semena in ga zrežemo na kocke.
Nekaj minut, preden so testenine kuhane, jih damo v ponev z omako in tam skuhamo do konca, po potrebi dodajamo vodo, v kateri so se kuhale testenine.
Ko so testenine kuhane, ugasnemo ogenj in dodamo svež paradižnik, baziliko in sveže mlet poper.
Premešamo in postrežemo.
Če želimo jedi dati slajšo ali bolj slano noto, lahko testenine s tremi vrstami paradižnika postrežemo s parmezanom ali slano rikoto.