PAMETNI NAKUP

Fokača

SESTAVINE

  • 300 ml vode na sobni temperaturi
  • 5 g svežega kvasa
  • 200 g pšenične moke tipa 500
  • 150 g zdroba
  • 5 g soli
  • 100 g kuhanega krompirja
  • 100 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • 180 g češnjevega paradižnika
  • črne olive
  • origano

V posodo kuhinjskega robota zlijemo vodo na sobni temperaturi in vanjo z rokami nadrobimo kvas. Nato na srednji hitrosti mešamo kakšno minuto. Dodamo moko in zdrob, sol in krompir ter na srednji hitrosti vse dobro pregnetemo, da se poveže. Med gnetenjem počasi dodajamo olje in gnetemo še kakšno minuto. Robot zaustavimo in testo damo v okrogel pekač premera 24 cm, ki smo ga predhodno naoljili, nato pa testo raztegnemo s prsti. Testo pustimo vzhajati 1 uro pri sobni temperaturi, nato ga za 3 ure postavimo v hladilnik in zatem še 1 uro pustimo na sobni temperaturi. Zaradi dolgega vzhajanja bo fokača mehkejša in lažje prebavljiva. Vzhajano fokačo stisnemo s konicami prstov. Nato po njej porazdelimo razpolovljene paradižnike. Potresemo z origanom, dodamo črne olive in olje. Fokačo pečemo v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 250–260 °C približno 20 minut (v klasični pečici pri temperaturi 250–260 °C pečemo 25–30 minut).
Fokača
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite ekstra deviškega oljčnega olja Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.