PAMETNI NAKUP

Ravioli s sirom Grana Padano in orehi

SESTAVINE

  • TESTO
  • 300 g moke
  • 3 jajca
  • žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • NADEV
  • 300 g sira Fontal
  • 50 g oluščenih orehov
  • 50 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
  • OMAKA
  • 200 g naribanega sira Grana Padano DOP, zorjenega vsaj 20 mesecev
  • 50 g moke
  • 150 g masla
  • 500 ml mleka
  • žajbelj

Za pripravo testa v posodo damo moko, jajca in žlico ekstra deviškega oljčnega olja. S kuhinjskim robotom ali na roke gnetemo približno 7 minut. Ko je testo pripravljeno, naredimo kepo in jo zavijemo v prozorno živilsko folijo. Damo jo v hladilnik in pustimo počivati približno 20 minut. Orehe na grobo nasekljamo, sir Fontal narežemo na kocke in vse skupaj damo v posodo. Posolimo, popopramo in dodamo malo naribanega sira Grana Padano. V eni posodi segrejemo mleko, v drugi pa pripravimo osnovo iz masla in moke, s katero bomo zgostili omako. Posodo damo na ogenj, dodamo mleko in vse skupaj premešamo. Ko se zmes zgosti, dodamo sir Grana Padano. Ko se parmezan stopi, omako odstavimo z ognja in jo prelijemo v posodo. Prekrijemo s prozorno živilsko folijo, ki naj se dotika omake. Na ogenj postavimo posodo z vodo in jo zavremo. Medtem iz hladilnika vzamemo testo, ga narežemo na kose in jih na pomokani površini z valjarjem razvaljamo zelo na tanko. Kuhinjski čopič pomočimo v vodo in z njim omočimo testo. Z modelčkom za testenine iz testa izrežemo kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo nadev in oblikujemo raviole. Krop posolimo in v njem skuhamo raviole. Medtem v ponvi stopimo maslo, dodamo liste žajblja in jih na hitro popražimo. Nato raviole odcedimo. Na krožnik damo parmezanovo omako, nanjo naložimo raviole in začinimo z žajbljevim maslom. Raviole z nadevom iz sira Fontal in orehi v sirovi omaki okrasimo z orehovimi jedrci ter postrežemo.
Ravioli s sirom Grana Padano in orehi
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite Grana Padano DOP, zorjen več kot 20 mesecev Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.