PAMETNI NAKUP

Kavni sladoled

SESTAVINE

  • 250 ml slaščičarskega izdelka za stepanje
  • skodelica kave
  • KONDENZIRANO MLEKO
  • 200 g sladkorja
  • 150 g mleka
  • 25 g masla
  • čajna žlička koruznega škroba
  • zavitek vaniljinega sladkorja
  •  

V posodo zlijemo mleko in v njem dobro zmešamo čajno žličko koruznega škroba. Na ognju raztopimo maslo, dodamo mleko s škrobom, nato pa še sladkor in vaniljin sladkor ter vse dobro premešamo. Ko zmes začne vreti, kuhamo 5 minut in še naprej mešamo, dokler se ne začne gostiti. Zlijemo v posodo in pustimo, da se ohladi. Medtem bo kondenzirano mleko postalo bolj kremasto in ga bomo lahko takoj uporabili. Pripravimo kratko kavo. 170 g kondenziranega mleka zlijemo v posodo in dodamo kavo. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Kremasto stepemo sladko smetano, ki ne sme biti pretrda. Smetano dodamo k zmesi kondenziranega mleka in kave ter jo vmešamo z lopatko. Mešamo z gibi od zgoraj navzdol. Kavni sladoled zlijemo v posodo za zamrzovanje ter ga pred postrežbo postavimo v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Ko sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, nato pa ga damo v skodelice in okrasimo s kavnimi zrni.
Kavni sladoled
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kavo 100 % ARABICA Don Jerez

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.