PAMETNI NAKUP

Špageti s taralli

SESTAVINE

  • 300 g špagetov
  • 300 g sardel
  • 10–15 datljevih paradižnikov
  • taralli
  • 2–3 stroki česna
  • peteršilj
  • olive
  • ekstra deviško oljčno olje
  • feferon
  • sol

Paradižnike operemo in jih popečemo na majhni količini olja, da se zmehčajo. V drugi visoki ponvi popražimo česen na ekstra deviškem oljčnem olju, dodamo nasekljan peteršilj, sardine, olive in po želji tudi feferon. Nekaj minut dušimo na srednjem ognju in 4 cele sardine prihranimo za dekoracijo. Vlijemo malo hladne vode, da ustavimo kuhanje, in dodamo paradižnike, ki smo jih predhodno popekli, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se na nizkem ognju kuha še dodatnih 5–7 minut. V večji količini slane vode skuhamo testenine, damo jih v ponev s sardinami in paradižniki ter malo popražimo. Dva taralla zdrobimo in vse premešamo. Če je presuho, dodamo vodo kuhanih testenin. Okrasimo s celimi sardinami, ki smo jih pustili ob strani, in posujemo z zdrobljenimi taralli.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.