Špageti s taralli
SESTAVINE
- 300 g špagetov
- 300 g sardel
- 10–15 datljevih paradižnikov
- taralli
- 2–3 stroki česna
- peteršilj
- olive
- ekstra deviško oljčno olje
- feferon
- sol
Paradižnike operemo in jih popečemo na majhni količini olja, da se zmehčajo.
V drugi visoki ponvi popražimo česen na ekstra deviškem oljčnem olju, dodamo nasekljan peteršilj, sardine, olive in po želji tudi feferon.
Nekaj minut dušimo na srednjem ognju in 4 cele sardine prihranimo za dekoracijo. Vlijemo malo hladne vode, da ustavimo kuhanje, in dodamo paradižnike, ki smo jih predhodno popekli, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se na nizkem ognju kuha še dodatnih 5–7 minut.
V večji količini slane vode skuhamo testenine, damo jih v ponev s sardinami in paradižniki ter malo popražimo.
Dva taralla zdrobimo in vse premešamo. Če je presuho, dodamo vodo kuhanih testenin.
Okrasimo s celimi sardinami, ki smo jih pustili ob strani, in posujemo z zdrobljenimi taralli.