PAMETNI NAKUP

Polnjeni lignji

SESTAVINE

  • SESTAVINE
  • 500 g lignjev
  • 40 g belega vina
  • 1 strok česna
  • 5 g peteršilja
  • Ekstra deviško oljčno olje po okusu
  • ZA NADEV
  • 100 g kruhove sredice
  • 6 sardel v olju
  • 1 jajce
  • 30 g sira Parmigiano Reggiano DOP
  • 40 g belega vina
  • 1 strok česna
  • 5 g peteršilja
  • Fino mleta sol po okusu
  • Črni poper po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje po okusu

Lignje operemo pod tekočo vodo. Za kratek čas jih postavimo na stran in začnemo pripravo drugih sestavin. Kruh zrežemo na kocke, nato sesekljamo peteršilj, ki ga bomo uporabili dvakrat. V ponvi segrejemo olje, dodamo česnov strok in fileje sardel ter jih razpustimo na nizkem ognju. Dodamo še sesekljane lovke in dušimo 2–3 minute. Nato česen odstranimo iz ponve in dodamo kruhovo sredico. Počakamo nekaj minut, nato pa dodamo olje in z lopatko ali žlico zmečkamo kruhove kocke, da bodo dobro vsrkale omako. Ko se bodo kocke dodobra prepojile s tekočino, vse sestavine stresemo v posodo in počakamo, da se ohladijo. Nato dodamo nariban Parmigiano Reggiano, sesekljan peteršilj, rahlo razžvrkljano jajce, sol in poper. Z rokami premešamo, da se vse sestavine dobro povežejo, nato pa zmes prenesemo v dresirno vrečko. Lignje, ki smo jih postavili na stran, napolnimo z zmesjo, pri tem pa pazimo, da smo kakšen centimeter roba pustili prost. Ko so vsi lignji napolnjeni, jim združimo robove in jih zapremo z zobotrebci. V ponvi segrejemo malo olja in dodamo strok česna, nato vanjo položimo polnjene lignje in na močnem ognju pečemo kakšno minuto, da zakrknejo. Nato prilijemo belo vino in takoj, ko alkohol izpari, dodamo ščep soli in pokrijemo s pokrovko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno 5–6 minut, nato ogenj ugasnemo in dodamo sesekljan peteršilj.
Polnjeni lignji
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite ekstra deviško oljčno olje Val di Mazzara Naše Zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.