PAMETNI NAKUP

Brusketa z gobicami in rikoto

SESTAVINE

  • 600 g šampinjonov
  • 100 g rikote
  • 40 g pinjol
  • 1 šop peteršilja
  • 4 rezine kruha
  • sol in poper
  • rdeča čebula, narezana na tanko
  • Timijan

Gobice nežno očistimo z vlažno krpo, odstranimo bet in jih narežemo na rezine. V ponev damo 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja in v njem na nizkem ognju popražimo česen, počakamo 6 minut in nato dodamo še gobice. Začinimo s soljo in poprom, dušimo 2 minuti, prilijemo vino in posujemo z nasekljanim peteršiljem. Mešamo 15 minut, nato ogenj ugasnemo in počakamo, da se gobice nekoliko ohladijo. Rdečo čebulo narežemo na tanke rezine, jo začinimo s soljo, poprom, oljem in kapljico kisa. Rikoto odcedimo, dodamo sol, poper in timijan. Rezine kruha damo v nekoliko narebreno ponev in jih popečemo z obeh strani, skorjo natremo s česnom in premažemo z rikoto. Dodamo nekaj pinjol, gobice, malo čebule in začinimo s poprom.
Brusketa z gobicami in rikoto
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.