Brusketa z gobicami in rikoto
SESTAVINE
- 600 g šampinjonov
- 100 g rikote
- 40 g pinjol
- 1 šop peteršilja
- 4 rezine kruha
- sol in poper
- rdeča čebula, narezana na tanko
- Timijan
Gobice nežno očistimo z vlažno krpo, odstranimo bet in jih narežemo na rezine.
V ponev damo 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja in v njem na nizkem ognju popražimo česen, počakamo 6 minut in nato dodamo še gobice.
Začinimo s soljo in poprom, dušimo 2 minuti, prilijemo vino in posujemo z nasekljanim peteršiljem.
Mešamo 15 minut, nato ogenj ugasnemo in počakamo, da se gobice nekoliko ohladijo.
Rdečo čebulo narežemo na tanke rezine, jo začinimo s soljo, poprom, oljem in kapljico kisa.
Rikoto odcedimo, dodamo sol, poper in timijan.
Rezine kruha damo v nekoliko narebreno ponev in jih popečemo z obeh strani, skorjo natremo s česnom in premažemo z rikoto.
Dodamo nekaj pinjol, gobice, malo čebule in začinimo s poprom.