Ocvrtki iz bučk
SESTAVINE
- 600 g bučk
- 30 g moke
- 30 g naribanega sira Parmigiano Reggiano DOP
- 1 veliko jajce
- 1 šop peteršilja
- sol
- poper
- oljčno olje
Bučke operemo in osušimo, odstranimo konce in jih na grobo naribamo. Posolimo in pustimo na cedilu približno 10 minut, da tekočina odteče, nato jih prenesemo v čisto krpo in stisnemo, da odstranimo vso vodo.
Prenesemo jih v posodo in dodamo jajce, moko, nariban sir, nasekljan peteršilj, ščep soli in popra.
V ponvi s premazom proti sprijemanju segrejemo 2 žlici olja, dodamo veliko žlico zmesi in jo poravnamo, da dobimo ocvrtke. Postopek ponovimo s preostalimi ocvrtki in pečemo 5 minut na srednje močnem ognju, dokler se ocvrtki v notranjosti ne spečejo, od zunaj pa postanejo zlato rjavi.
Ko so ocvrtki pečeni, jih odlagamo na površino, prekrito z vpojnimi kuhinjskimi brisačami, in rahlo posolimo.