Kakavova rolada
SESTAVINE
- 40 g moke tipa 500
- 4 jajca
- 20 g grenkega kakava
- 15 g medu
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljinega sladkorja
- 1 žlica vode
- SESTAVINE ZA KREMO:
- 500 ml slaščičarskega izdelka za stepanje
- 250 g maskarponeja
- 3 žlice medu
- 300 g malin
V posodo damo rumenjake, sladkor, vanilin sladkor, med in žlico vode. Stepamo približno 5 minut, da nastane svetla in penasta zmes. V drugi posodi čvrsto stepemo sneg ter nato vanj vmešamo zmes rumenjakov in sladkorja, pri tem mešamo v smeri od spodaj navzgor, da nam sneg ne upade. Dodamo presejano moko in kakav ter dobro premešamo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes, jo zgladimo z lopatko in pečemo 10–12 minut v pečici pri temperaturi 160 °C. Ko je biskvit pečen (ne pretiravamo s časom peke, ker bomo drugače biskvit težko zvili), ga pustimo kakšno minuto ohlajati, nato ga prekrijemo s folijo za živila, da se ne izsuši.
Medtem pripravimo kremo: stepemo slaščičarski izdelek za stepanje, dodamo med in mešamo v smeri od spodaj navzgor, da smetana ne upade. V drugi posodi zmečkamo maskarpone, ki ga nato dodamo sladki smetani in mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.
Folijo za živila odstranimo z biskvita in biskvit s pomočjo papirja za peko obrnemo.
Zdaj previdno odstranimo papir za peko, ki smo ga uporabili pri peki biskvita, obrežemo robove biskvita, da dobimo pravokotno obliko, biskvit premažemo s kremo in pustimo rob širine pribl. 2 cm, da preprečimo uhajanje odvečne kreme. Na kremo položimo maline, ki smo jih predhodno narezali na koščke.
Zdaj primemo papir za peko in biskvit zvijemo v rolado. Rolado previdno zavijemo v papir za peko in damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro. Ohlajeno rolado posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.