PAMETNI NAKUP

Amaretti z jajčno kremo (zabaione)

SESTAVINE

  • 100 g temne čokolade
  • 4 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • 6 žlic likerja Marsala ali rum po želji
  • 15 keksov Amaretti

Rumenjake in sladkor v veliki skledi zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. V zmes počasi dodamo liker Marsala, da se dobro premeša, nato dodamo na koščke zrezano temno čokolado, brez da prenehamo stepati kremo. Nato kremo pripravljamo nad vodno kopeljo, pri tem pazimo, da voda nikoli ne zavre. Kremo še naprej mešamo 10–15 minut, dokler ne naraste in postane penasta. Kozarce napolnimo z vročo kremo, po kateri na velike kose zdrobimo kekse Amaretti in takoj postrežemo.
Amaretti z jajčno kremo (zabaione)
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite kekse Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.