PAMETNI NAKUP

Sicilijanski kanoli

SESTAVINE

  • 250 g moke tipa 500
  • 1 žlička kakava v prahu brez sladkorja
  • 50 g sladkorja
  • 30 g svinjske masti
  • 1 stepeno jajce (polovico ga uporabimo za testo, polovico pa za zapiranje kanolov)
  • 1 kozarček ruma (približno 60 g)
  • žlička belega vinskega kisa
  • cimet v prahu
  • 1 vrečka vanilinega sladkorja
  • 30 g soli
  • olje za cvrtje
  • Za nadev:
  • 800 g rikote
  • 300 g sladkorja
  • 120 g čokoladnih kapljic
  • sladkor v prahu
  • drobljena pistacija

Rikoto damo v posodo, dodamo sladkor in zmeljemo s paličnim mešalnikom, da nastane gladka, kremasta zmes brez grudic. Dodamo čokoladne kapljice. Premešamo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 do 5 ur. Za testo, z metlico za stepanje zmešamo svinjsko mast, vanilin sladkor, cimet, sol in sladkor, da nastane penasta zmes. Dodamo jajce in nadaljujemo z mešanjem, da se vse sestavine dobro povežejo. Nato primešamo presejano moko s kakavom. Dodajamo jo postopoma, izmenjaje z vinskim kisom in rumom, dokler ne porabimo vseh sestavin in ne nastane čvrsto in gnetljivo testo, ki mu po potrebi dodamo malo moke. Testo zavijemo v prozorno folijo in vsaj za eno uro postavimo v hladilnik. Po eni uri ga razdelimo na 3 ali 4 dele. S strojčkom za izdelavo testenin ga na tanko razvaljamo na debelino 2 do 3 mm. Testo med valjanjem večkrat prepognemo, pri tem pa dodajamo moko, tako da nastane čvrsta zmes, ki se ne lepi več. Razrežemo ga na kvadrate velikosti približno 10 x 10 cm. Na sredino vsakega kvadrata položimo kovinski tulec, testo premažemo s preostankom stepenega jajca in ga ovijemo okrog tulca, tako da spojimo drugi konec testa s tistim, ki smo ga premazali z jajcem ter kanol zatisnemo. Na ta način pripravimo vse testene cevke za naše sicilijanske kanole. Postavimo jih v hladilnik za najmanj 1 uro. V globoki kozici segrejemo olje za cvrtje in v njem ocvremo po en kanol. Zadošča približno 1 minuta, pri čemer moramo cevko nekajkrat obrniti. Kanol takoj priplava na površje in postane mehurčkast. Odcedimo ga na papirnati brisači in takoj odstranimo tulec. Če čakamo predolgo, tulca ne bomo morali več odstraniti. Kanole pustimo, da se ohladijo. Ko so ohlajeni, jih nadevamo s kremo iz rikote in čokoladnih kapljic. Najprej napolnimo eno stran, nato drugo. Nazadnje kremo na koncih kanolov posujemo z drobljenimi pistacijami. Kanole potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Sicilijanski kanoli
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.