PAMETNI NAKUP

Solata z bučo in granatnim jabolkom

SESTAVINE

  • 500 g očiščene buče
  • mešana solata po okusu
  • zrna polovice granatnega jabolka
  • 10–12 glavic brstičnega ohrovta
  • 1 žlica makovih semen
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke pekoče paprike
  • sol
  • poper
  • ekstra deviško oljčno olje
  • Za preliv:
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici soka granatnega jabolka
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • 1–2 žlički limoninega soka
  • ekstra deviško oljčno olje

Zmešamo cimet, pekočo papriko, makova semena in ščepec črnega popra. Narežemo bučo na rezine, debele približno 1 cm, in jih položimo na pekač, tako da se ne prekrivajo preveč. Začinimo s ščepcem soli in kancem olja ter potresemo z začimbno mešanico. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in bučo pečemo v ogreti pečici pri temperaturi 200ͦC 20–25 minut. Buča mora postati mehka. Medtem ko se buča peče, očistimo in narežemo solato in brstični ohrovt. Predvsem brstični ohrovt moramo narezati zelo na tanko. Pripravimo preliv, tako da vse sestavine zmešamo v skodelici. Med mešanjem počasi dolivamo olje. Nastati mora ne pregosta emulzija. Poskusimo in po potrebi dodamo še nekaj kapljic limoninega soka. Ko je buča pečena, jo vzamemo iz pečice in nekoliko ohladimo. Damo jo na krožnik skupaj s solato in brstičnim ohrovtom. Dodamo preliv in dobro premešamo. Potresemo z zrni granatnega jabolka.  
Solata z bučo in granatnim jabolkom
White e Fresh

Naše zvezde

Linija visokokakovostnih in tipičnih izdelkov izjemnega okusa.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite ekstra deviško oljčno olje Naše zvezde.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.