PAMETNI NAKUP

Božična pečena jabolka

6 pax

SESTAVINE

  • 6 jabolk
  • 360 g rikote
  • 150 g rozin
  • 1 bio limona
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici medu
  • Cimet po okusu
  • Rum po okusu

V manjši posodi za približno 20 minut namočite rozine v malo tople vode in ruma. V veliki skledi zmešajte rikoto in sladkor ter močno premešajte z vilicami. Dodajte naribano limonino lupinico in še naprej mešajte. Rozine dodajte masi in z leseno kuhalnico premešajte, da se sestavine dobro zmešajo. Jabolka operite in osušite. Na vrhu jih odrežite, kot da bi naredili »pokrovček«, ki ga boste uporabili za polnjena jabolka. S primernim pripomočkom odstranite sredico. Jabolka napolnite z nadevom, pokrijte s pokrovčkom, izdelanim iz vrha jabolka, in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Polnjena jabolka pecite pri 180 °C približno 20 minut. Vzemite jih iz pečice in pustite, da se ohladijo. Okrasite jih z malo medu in takoj postrezite.  
Božična pečena jabolka
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.