PAMETNI NAKUP

Božična pečena jabolka

6 osebe

SESTAVINE

  • 6 jabolk
  • 360 g rikote
  • 150 g rozin
  • 1 bio limona
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici medu
  • Cimet po okusu
  • Rum po okusu

V manjši posodi za približno 20 minut namočite rozine v malo tople vode in ruma. V veliki skledi zmešajte rikoto in sladkor ter močno premešajte z vilicami. Dodajte naribano limonino lupinico in še naprej mešajte. Rozine dodajte masi in z leseno kuhalnico premešajte, da se sestavine dobro zmešajo. Jabolka operite in osušite. Na vrhu jih odrežite, kot da bi naredili »pokrovček«, ki ga boste uporabili za polnjena jabolka. S primernim pripomočkom odstranite sredico. Jabolka napolnite z nadevom, pokrijte s pokrovčkom, izdelanim iz vrha jabolka, in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Polnjena jabolka pecite pri 180 °C približno 20 minut. Vzemite jih iz pečice in pustite, da se ohladijo. Okrasite jih z malo medu in takoj postrezite.  
Božična pečena jabolka
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite rikoto Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.