Sirovi mafini
SESTAVINE
- 2 jajci
- 120 ml mleka
- 60 ml sončničnega olja
- 70 g naribanega sira Parmigiano Reggiano
- 55 g na kocke narezanega ovčjega sira
- 50 g škroba
- 200 g moke
- 15 g suhega kvasa
- timijan
Jajca razbijemo v večjo skledo in jih začnemo stepati z vilicami, dodamo sol. Stepenim jajcem
dodamo tekoče sestavine. Še naprej dobro mešamo z vilicami in dodamo tudi nariban sir.
Da bodo naši mafini še mehkejši, dodamo škrob in nadaljujemo mešanje.
Dodamo kvas.
Nato po malem dodajamo moko, dokler zmes ni čisto čvrsta in homogena. Ko dobimo želeno zmes, dodamo na kocke narezan sir in timijan.
Vzamemo pekač za mafine s šestimi papirnatimi posodicami in maso porazdelimo.
Okrasimo s sezamom in pečemo pri 170 °C v ventilacijski pečici 20–25 minut ali pri 180 °C v statični pečici 20–25 minut. Ko so pečeni, jih pustimo, da se ohladijo, preden jih zaužijemo.