Špageti s česnom, oljem in čilijem (“Aglio, olio, peperoncino”)
SESTAVINE
- 400 g špagetov Bronzo Tre Mulini
- 1 glava česna
- 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja Delicato Frantoio La Rocca
- 1 jedilna žlica pekočih feferonov Don Jerez
- sol, poper
Testenine kuhamo v slani vreli vodi le dve tretjini časa, navedenega na embalaži. Odcedimo in prihranimo vodo, v kateri so se kuhale testenine. V ponvi segrejemo oljčno olje in prepražimo na lističe narezan česen, da dobi zlato rumeno barvo. Dodamo sesekljane feferone oz. čilijeve kosmiče ter pražimo še eno minuto na nizkem ognju. Dodamo testenine in premešamo. Zalijemo z vodo, v kateri so se kuhale testenine, toliko, da so testenine prekrite. Kuhamo, dokler testenine niso kuhane ‘’al dente’’. Začinimo s poprom in postrežemo.