PAMETNI NAKUP

Sezona žara – goveji steak

SESTAVINE

  • 500 g govejega steaka
  • sol
  • poper
  • 60 g masla
  • par vejic timijana
  • 2 stroka česna

Meso pustimo pred peko nekaj časa počivati. Steaka nikoli ne vzamemo neposredno iz hladilnika, ampak ga pred pečenjem ogrejemo na sobno temperaturo. Zato ga vsaj pol ure pustimo stati na pultu. Tako ga bomo lahko lepše spekli, v notranjosti pa bo ostal tudi bolj sočen. Steak začinimo s soljo in poprom. Spečemo ga na žaru, in sicer do želene stopnje pečenosti. Ko steak obrnemo, nanj položimo česen, timijan in maslo. Ko je pečen, ga odstavimo in ga še nekaj minut pustimo počivati. Postrežemo ga lahko skupaj z rukolo, naribanim parmezanom in s češnjevim paradižnikom.
Sezona žara – goveji steak
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Z govejim steakom si lahko postrežete v Eurospinovi mesnici. Za maslo priporočamo maslo lastne blagovne znamke Land. Sestavine recepta so pripravljene za 2 osebi.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.