PAMETNI NAKUP

Sezona žara – goveji steak

SESTAVINE

  • 500 g govejega steaka
  • sol
  • poper
  • 60 g masla
  • par vejic timijana
  • 2 stroka česna

Meso pustimo pred peko nekaj časa počivati. Steaka nikoli ne vzamemo neposredno iz hladilnika, ampak ga pred pečenjem ogrejemo na sobno temperaturo. Zato ga vsaj pol ure pustimo stati na pultu. Tako ga bomo lahko lepše spekli, v notranjosti pa bo ostal tudi bolj sočen. Steak začinimo s soljo in poprom. Spečemo ga na žaru, in sicer do želene stopnje pečenosti. Ko steak obrnemo, nanj položimo česen, timijan in maslo. Ko je pečen, ga odstavimo in ga še nekaj minut pustimo počivati. Postrežemo ga lahko skupaj z rukolo, naribanim parmezanom in s češnjevim paradižnikom.
Sezona žara – goveji steak
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Z govejim steakom si lahko postrežete v Eurospinovi mesnici. Za maslo priporočamo maslo lastne blagovne znamke Land. Sestavine recepta so pripravljene za 2 osebi.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.