Tart z rikoto, artičokami in špinačo
SESTAVINE
- listnato testo
- 250 g rikote
- timijan
- limona
- 180 g vloženih artičok
- 250 g špinače
- parmezan
- sol
- poper
- jajce za premaz
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Listnato testo damo na pladenj in ga prepikamo z vilico. Rikoto zmešamo v posodi s soljo, poprom in s timijanom ter jo razmažemo na listnato testo. Ob robovih pustimo 1 cm testa praznega, da ga bomo lahko zavili. Špinačo blanširamo v vreli vodi 30 sekund, nato pa jo damo v ledeno vodo in jo ohladimo. Dobro jo stisnemo, da odstranimo preostalo vodo in jo nasekljamo. Prav tako nasekljamo tudi vloženo artičoko in jo dodamo špinači. Zmesi dodamo pol žličke limonine lupinice, premešamo in razdelimo po rikoti. Robove listnatega testa prepognemo, da naredimo okvir. Premažemo z jajcem in pečemo 30 minut v ogreti pečici. Tart ohladimo in ga pred postrežbo potresemo z naribanim parmezanom.