Polpeti s tofujem in z bučkami
SESTAVINE
- 400 g bučk
- 60 g ovsenih kosmičev
- 100 g tofuja
- (50 g skute po želji)
- jajce
- večji strok česna
- mlada čebula
- ¹/₂ čajne žlice sode bikarbone
- timijan, bazilika
- sol, poper
- Pomaka: grški jogurt s svežim drobnjakom
Bučke naribamo in iz njih iztisnemo tekočino. Tofu na drobno zdrobimo z vilicami. Ovsene kosmiče zmeljemo. Vse sestavine dobro zmešamo, dodamo jajce, drobno sesekljano čebulo in česen, sodo bikarbono in vse začimbe. Po želji dodamo tudi do 50 g skute. Če je zmes premehka za oblikovanje polpetov, dodamo še nekaj zmletih kosmičev. Zmes pustimo stati 20 minut. Nato oblikujemo manjše polpete, jih položimo na peki papir in pečemo v pečici na 200 °C približno 30 minut, da nežno porjavijo. Postrežemo s pomako iz grškega jogurta, ščepca soli in svežega drobnjaka. Polpeti so okusni tudi hladni. Postrezimo jih z zelenolistno solato s paradižnikom.
Recept je pripravila Helena Okorn, mag. farm., nutricionistka