PAMETNI NAKUP

Veganska čokoladna torta

SESTAVINE

  • 200 g pirine moke
  • 80 g polnozrnate pšenične moke
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 60 g kakava v prahu
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • 500 ml ovsenega napitka
  • 180 g trsnega sladkorja
  • 150 g sesekljane temne čokolade
  • 150 g svežih jagod

Pečico ogrejte na 170 °C in pekač s premerom 24 cm obložite s papirjem za peko. V veliko skledo presejte moko, kakav in pecilni prašek ter dodajte cimet in sol. Temeljito premešajte. V srednje veliki skledi zmešajte ovseni napitek in sladkor. Mokre sestavine prelijte čez suhe in mešajte, dokler se ne povežejo. Nato vmešajte približno dve tretjini temne čokolade, preostanek pa prihranite za vrhnji del torte. Mešanico vlijte v pekač za torte z odstranljivim dnom. Pecite v ogreti pečici 50 minut. Pustite, da se torta približno 15 minut ohlaja v pekaču, nato pa odstranite rob pekača. Torta naj se popolnoma ohladi. Okrasite jo z jagodami in po želji potresite s praženimi drobljenimi lešniki.
Veganska čokoladna torta
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite temno čokolado blagovne znamke Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.