Tiramisu z maceriranimi jagodami
SESTAVINE
- 1 paket Savoiardi piškotov
- 100 g Mascarpone sira
- 300 ml sladke smetane
- 180 g jagodnega jogurta
- 200 ml mleka
- 250 g svežih jagod
- 1 dcl Roseja
- 1 žlica sladkorja
- 200 g zmrznjenih jagod
- 1 žlica jagodne marmelade
- 1 žlička jedilnega škroba
Jagode narežemo na manjše kockice, jih damo v večjo posodo, po njih posujemo sladkor in jih prelijemo z vinom. Zmrznjene jagode in žlico marmelade damo v posodo in segrevamo, da se jagode odmrznejo. Zavremo in kuhamo 2 minuti, nato pa odmaknemo z ognja in spasiramo. Škrob raztopimo v dveh žličkah hladne vode in počasi vmešamo v toplo mešanico. Vrnemo na ogenj in prevremo, da se škrob aktivira in zgosti. Smetano stepemo in vanjo vmešamo mascarpone in jagodni jogurt. Začnemo sestavljati tiramisu. Piškote namočimo v mleko in jih položimo v pekač. Na piškote namažemo sloj mascarpone kreme. Po kremi potrosimo macerirane jagode. Ponovimo s piškoti in kremo, po vrhu pa sedaj prelijemo z jagodno omako. Damo v hladilnik in pustimo vsaj 4 ure, da se dobro ohladi.
Recept je pripravila Anja Fir.