PAMETNI NAKUP

Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido

4 osebe

SESTAVINE

  • oljčno olje (2 žlici)
  • goveji trakci (500 g)
  • miks svežih gob (lahko tudi šampinjoni)
  • rdeča čebula
  • buča hokaido (100 g)
  • riž Arborio (270 g)
  • sol
  • poper
  • posušen česen
  • jušna osnova/juha (goveja)
  • Bavarsko maslo Land (2 čajni žlički)
  • peteršilj (1 pest)
  • sir Provolone Land (20 g)

Na oljčnem olju do rjave barve popečemo goveje trakce. Nato dodamo sveže gobe in na drobno narezano rdečo čebulo in tudi bučo hokaido. Konstantno mešamo, da se nam sestavine ne primejo na posodo. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in s posušenim česnom. V tej fazi dodamo riž in vse skupaj zalijemo z govejo juho (če nimamo sveže, si lahko pomagamo tudi z govejo kocko). Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, tako bodo na tanko narezani goveji trakci mehki, riž pa kuhan "al dente". Na koncu dodamo še finese, kot so: Bavarsko maslo Land, peteršilj in sir Provolone Land. Kaj drugega nam preostane, kot da rečemo … dober tek. Recept je pripravil Primož Mačkošek - @macfoodster.
Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite bavarsko maslo in sir Provolone znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.