Praznični tiramisu brez glutena
SESTAVINE
- 250 g brezglutenskih keksov Frollini s kokosom
- 250 g maskarponeja
- 3 jajca
- 60 g sladkorja
- 1 skodelica močne kave
- 250 g bio temne čokolade
- 20 g masla
- 100 lešnikov ali orehov
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem, dokler ne dobimo kremaste zmesi. Nato dodamo mascarpone in dobro premešamo. Na koncu nežno vmešamo že stepen beljakov sneg. Čokolado skupaj z maslom, na vodni kopeli, stopimo in jo ohladimo na sobni temperaturi. Brezglutenske kekse na hitro pomočimo v kavo in jih položimo v pekač ali poljuben praznični kozarec, da tvorijo prvo plast. Prekrijemo jih s polovico mascarponejeve kreme. Nato čez kremo prelijemo plast čokolade. Nadaljujemo z izmenjavanjem plasti kreme in namočenih brezglutenskih keksov ter čokolade. Na ponvi s premazom proti sprijemanju prepražimo orehe ali lešnike, jih sesekljamo z nožem in pustimo, da se ohladijo. Na koncu tiramisu potresemo z naribano bio temno čokolado, praženimi orehi ali lešniki in postrežemo ohlajenega.