Torta s temnim čokoladnim moussom, jagodami in kokosom
SESTAVINE
- 180 g kokosovi krhki piškoti Amo Essere Senza Glutine
- 80 g stopljenega masla za podlago
- 250 g temne čokolade 70 % + 100 g za preliv
- 350 ml sveže nesladkane smetane
- 150 g jagod
- kokosov čips po okusu
Dno in stranice modela za torto s premerom približno 20 cm obložite s folijo. Piškote zdrobite v prah in jih zmešajte s stopljenim maslom, da dobite sipko zmes. Dajte jo na dno tortnega modela, enakomerno potlačite in poravnajte. Pokrijte in postavite v hladilnik, da se strdi. Čokolado sesekljajte z nožem in jo dajte v veliko skledo. Smetano zavrite, jo prelijte čez čokolado in dobro premešajte, da se popolnoma stopi. Počakajte, da se ohladi, nato jo za 10 minut postavite v zamrzovalnik. Po pretečenem času čokolado z električnim mešalnikom stepite, da se mousse napihne in speni. Vlijte v tortni model in poravnajte. Za 2-3 ure prestavite v hladilnik, da se strdi. Odstranite iz modela in torto prenesite na servirni krožnik. Po vrhu prelijte s stopljeno čokolado, po okusu dodajte jagode, kakšen kokosov piškot in malo kokosovega čipsa.