Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom
SESTAVINE
- 8 piščančjih stegen
- 2 žlici olivnega olja
- 150 g limoninega jogurta Amo Essere Senza Lattosio
- 1½ žlice posušenega origana
- sok 2 limon
- 4 neolupljeni stroki česna
- sol po okusu
- poper po okusu
Piščanca dajte v skledo z oljčnim oljem in jogurtom. Začinite s soljo, poprom in origanom. Dodajte sok dveh limon in iztisnjene koščke limone ter česen. S čistimi rokami sestavine dobro pregnetite, da se začimbe enakomerno porazdelijo. Piščanca pustite marinirati v hladilniku vsaj eno uro ali še raje čez noč. Pečico segrejte na 200 °C. Nepokrito pecite 35-40 minut. Piščanec je pečen, ko termometer za meso, vstavljen v najdebelejši del piščanca, pokaže 74 °C. Če želite bolj hrustljavo zapečeno kožo, zadnjih nekaj minut peke vključite žar in budno spremljajte, saj lahko zelo hitro porjavi.