PAMETNI NAKUP

Jajca na kmečki način

4 pax
30 minut

SESTAVINE

  • 400 g fine paradižnikove mezge Amo Essere Bio
  • 4 jajca
  • 60 g dimljenega sira scamorza
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika po okusu
  • ekstra deviško oljčno olje po okusu.
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Pečico segrejte na 180 °C. Paradižnikovo mezgo vlijte v pekač in dodajte nekaj listov sesekljane sveže bazilike. Dodajte na kocke narezan sir scamorza in strok česna. V omaki oblikujte 4 vdolbinice in vanje razbijte jajca, pri čemer pazite, da ostane rumenjak cel. Pokapajte jih z malo olja ter začinite s soljo in poprom. Potresite s parmezanom in pecite približno 15-20 minut, da se scamorza stopi in dobro zapeče. Odstranite iz pečice in na koncu dodajte še liste bazilike.
Jajca na kmečki način
White e Fresh

Amo Essere

Linija izdelkov je posvečena vsem, ki imajo radi bio, in tistim, ki ne prenašajo laktoze ali glutena.

Nasvet

Pri pripravi uporabite fino paradižnikovo mezgo znamke Amo Essere Bio.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Jajca na kmečki način

VEČ

Špageti s tuno, mlado čebulo iz Tropee in limono

VEČ

Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom

VEČ

Pinsa z omako iz češnjevih paradižnikov, burrato, olivami taggiasche, rukolo in čilijevimi kosmiči

VEČ

Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino

VEČ

Piadina s sirom stracchino, mariniranimi bučkami in pršutom iz Parme

VEČ

Francoski toast s kremnim namazom gianduia in svežimi jagodami

VEČ

Pečeni fileji trske s pašteto iz oliv sorte taggiasche in češnjevim paradižnikom

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.