Jajca na kmečki način
SESTAVINE
- 400 g fine paradižnikove mezge Amo Essere Bio
- 4 jajca
- 60 g dimljenega sira scamorza
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 strok česna
- sveža bazilika po okusu
- ekstra deviško oljčno olje po okusu.
- sol po okusu
- poper po okusu
Pečico segrejte na 180 °C. Paradižnikovo mezgo vlijte v pekač in dodajte nekaj listov sesekljane sveže bazilike. Dodajte na kocke narezan sir scamorza in strok česna. V omaki oblikujte 4 vdolbinice in vanje razbijte jajca, pri čemer pazite, da ostane rumenjak cel. Pokapajte jih z malo olja ter začinite s soljo in poprom. Potresite s parmezanom in pecite približno 15-20 minut, da se scamorza stopi in dobro zapeče. Odstranite iz pečice in na koncu dodajte še liste bazilike.