PAMETNI NAKUP

Stejk s poprovo omako in z domačim krompirčkom

2 pax

SESTAVINE

  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 g govejega stejka
  • šalotka
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • žlička večbarvnega popra
  • žlica masla
  • sol
  • 2 krompirja
  • olje za cvrtje

Stejk vzamemo iz hladilnika dobro uro pred pripravo. Krompir olupimo, narežemo na poljubne kose in ga damo v hladno vodo. Dobro ga osušimo, nato pa ga blanširamo v olju, segretem na 150 stopinj Celzija, približno tri minute. Vzamemo ga iz ponve oz. friteze in olje segrejemo na 180 stopinj. Med tem časom spečemo stejk – na vročo ponev damo olivno olje in nanj položimo stejk. Pečemo ga po želji – za pečenega medium približno štiri minute na vsaki strani. Ko je pečen, ga je obvezno treba pustiti počivati okoli osem minut. Med tem časom pripravimo omako. V ponev, v kateri smo pekli stejk, damo maslo, nasekljano šalotko in zdrobljen poper. Dobro premešamo in pražimo, da se šalotka razpusti. Dodamo smetano in premešamo ter solimo. Krompir še enkrat ocvremo na višji temperaturi in postrežemo. Recept je pripravila Anja Fir.
Stejk s poprovo omako in z domačim krompirčkom
White e Fresh

Podere del Conte

Ekstra deviško olivno olje za vsako jed.

Nasvet

Pri pripravi uporabite olivno olje znamke Podere del Conte.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Carpaccio (bonus trik)

VEČ

Naložena mocarela (bonus trik)

VEČ

Sendvič s kulenom

VEČ

Sendvič s suho šunko

VEČ

Kanapeji (bonus trik)

VEČ

Sendvič s posebno salamo s papriko

VEČ

Žepki iz listnatega testa (bonus trik)

VEČ

Sendvič z domačo klobaso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.