Mesni izdelki Meat Apetit s široko množico okusov povezujejo generacije, skupne trenutke in nepozabna druženja. Izdelani so s posluhom do tradicije, z igrivim ščepcem sodobnosti in s preverjeno kakovostjo.
Med mesnimi izdelki Meat Apetit boste našli nepogrešljivo domačo, kmečko, tirolsko, čajno in navadno klobaso ter sudžuk, številne posebne in piščančje klobase ter suhe salame, med katerimi izstopajo lovska, goveja, pikantna in kulen. Na voljo so tudi priljubljene mesnine, kot so: kuhana, suha, pica šunka in šunka v ovitku, hamburška slanina, mortadela, prekajena rebra, zaseka ter številne druge mesne dobrote.
Mesni izdelki Meat Apetit marsikomu polepšajo začetek dneva, okrepčajo še tako lačne in delovne ekipe ter za skupno mizo privabijo vse generacije. Z izdelki Eurospinove blagovne znamke Meat Apetit bo vaš dan poln tradicionalnih in sodobnih okusov.
Domačo klobaso skuhamo po navodilih. Belo čebulo narežemo na lističe. V ponev damo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo čebulo in počasi pražimo na nizki temperaturi. Ko se čebula začne karamelizirati, obarvati v rjavo, dodamo balzamični kis, sol in med ter premešamo. Pletenko s sezamom prerežemo na polovico. Spodnji del premažemo z gorčico. Gor položimo kislo zelje in rezine klobase. Na klobaso naložimo žličko karamelizirane čebule. Zgornji del pletenke premažemo z majonezo in pokrijemo sendvič.
BONUS TRIK: žepki iz listanega testa
Klobaso skuhamo in ohladimo. Narežemo jo na koščke, dodamo narezano kislo zelje in premešamo. Listnato testo z modelčkom izrežemo v kroge. V sredino kroga damo žličko nadeva s klobaso, ob robovih stisnemo in položimo na pekač. Žepke premažemo z jajcem in pečemo na 200 stopinjah Celzija 20 minut oz. do zlato rjave barve. Za pomakico zmešamo majonezo in hren.
Kajzerico prerežemo na polovico. Spodnjo polovico premažemo s kremnim sirom, nanjo položimo rezine rdeče paprike. Na papriko položimo rezine salame in sir. Posujemo s kaprami in pokrijemo z gornjim delom kajzerice.
BONUS TRIK: kanapeji
Bageto narežemo na kolute. Premažemo s kremnim sirom. Salamo zvijemo in jo položimo na kruh. Dodamo še papriko in postrežemo.
Bageto razdelimo na polovico in vsako polovico prerežemo. Spodnji del premažemo s pestom, nanj položimo rezine suhe šunke, mocarelo, artičoke in rukolo. Pokrijemo z gornjim delom bagete in postrežemo.
BONUS TRIK: karpačo
Najprej okisamo čebulo: rdečo čebulo narežemo na lističe. Zavremo kis, vodo, sladkor in sol ter prelijemo po čebuli in ohladimo. Rezine suhe šunke položimo na krožnik. Po njej razporedimo kapre, čebulo in krutone ter pokapamo z majonezo.
Skuhamo jajca. Rdečo čebulo narežemo na lističe. Zavremo kis, vodo, sladkor in sol ter prelijemo po čebuli in ohladimo. Piadino premažemo s kajmakom. Nanjo položimo rezine kulena, pest mlade špinače, jajca in okisano čebulo. Prepognemo in postrežemo.
BONUS TRIK: naložena mocarela
Kulen narežemo na kocke in ga prepražimo na olivnem olju. Mocarelice razpolovimo in jih damo na krožnik. Prelijemo s kulenom in z oljem ter postrežemo ob kruhu.