PAMETNI NAKUP

Cheesecake brioš z jagodami

6 pax

SESTAVINE

  • 7 g kvasa
  • 50 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 180 g mleka
  • 100 g masla, sobne temperature
  • 430 g moke
  • 6 g soli
  • 200 g jagod
  • 1 dcl rumenega muškata
  • 1 žlica sladkorja
  • [NADEV] 100 g kremnega sira
  • [NADEV] 100 g jagodnega jogurta
  • [NADEV] 1 jajce
  • [NADEV] 1 žlica sladkorja
  • [NADEV] pol žličke naribane limonine lupinice

Najprej pripravimo kvasni nastavek; v mlačno mleko damo kvas in sladkor, premešamo in počakamo 5 minut. V nastavek dodamo razžvrkljani jajci in rumenjak, premešamo in dodamo vso moko in sol. Zamesimo v grobo testo, ki je še dokaj lepljivo in počasi, drugo za drugo dodajamo na kocke narezano maslo in gnetemo, da se maslo poveže s testom. To lahko traja tudi do 10 minut. Ko je vse maslo vgneteno v testo, testo pa je gladko in mehko, ga damo v naoljeno posodo in pokrijemo s plastično folijo. Testo naj vzhaja na toplem dobri dve uri oziroma dokler se ne podvoji. Ko je testo vzhajano, ga razrežemo na 8 kosov in iz njih oblikujemo kroglice, ki naj vzhajajo še 30 minut. Med tem časom pripravimo nadev: v posodi zmešamo kremni sir, jogurt, jajce, sladkor in limono. Ko so kroglice vzhajane, s prsti na sredini naredimo luknjico, v katero damo nadev, in zapremo. Premažemo z jajcem in pečemo na 200 stopinj Celzija 20 minut, dokler brioši niso zlato zapečeni. Jagode narežemo na kockice, jim dodamo sladkor in muškat ter maceriramo 30 minut. Ko so brioši pečeni, na vrh nadevamo jagode in posujemo s sladkorjem v prahu. Recept je pripravila Anja Fir.
Cheesecake brioš z jagodami
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mleko in mlečne izdelke znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Cheesecake brioš z jagodami

VEČ

Miške s čokoladnimi kapljicami

VEČ

Carpaccio (bonus trik)

VEČ

Naložena mocarela (bonus trik)

VEČ

Sendvič s kulenom

VEČ

Sendvič s suho šunko

VEČ

Kanapeji (bonus trik)

VEČ

Sendvič s posebno salamo s papriko

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.