Čokoladne tortice
SESTAVINE
- 100 g moke (ali brezglutenske moke)
- 75 g sladkorja
- 30 g grenkega kakava v prahu
- 30 g masla (ali masla brez laktoze)
- 1 jajce
- 100 ml mleka (ali mleka brez laktoze)
- 4 g pecilnega praška
- 50 g temne čokolade
V eni skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, sladkor, kakav v prahu in pecilni prašek. Dobro premešajte. V drugo skledo dajte vse mokre sestavine: zmehčano maslo (na sobni temperaturi), jajce (tudi na sobni temperaturi) in mleko. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Zdaj združite mokre in suhe sestavine. Premešajte, da nastane gladka zmes, v katero na koncu vmešajte koščke temne čokolade. Zmes vlijte v modelčke za tortice, pri čemer jih napolnite do 3/4 višine. Na vrh vsake tortice dodajte še koščke čokolade. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 15–20 minut. Ko so pečene, jih pustite, da se nekoliko ohladijo in uživajte v teh bogatih, čokoladnih grižljajih!