Velikonočni kolački
SESTAVINE
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 0,5 žličke soli
- 0,5 žličke cimeta
- 150 g masla sobne temperature
- 120 g sladkorja
- 3 jajca
- 8 dl mleka
- 150 g vaniljevega jogurta
- čokoladna velikonočna jajčka
- 50 g bele čokolade
- 3 žlice sira maskarpone
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 0,5 žličke naribane pomarančne lupinice
- čokoladna velikonočna jajčka za okras
Moko, pecilni prašek, sol in cimet zmešamo v posodi. V drugi posodi penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo jajca, mleko in vaniljev jogurt ter premešamo, da dobimo gladko maso. Suhe sestavine dodamo k mokrim in počasi umešamo. Čokoladna velikonočna jajčka na grobo nasekljamo in vmešamo v pripravljeno maso. Maso damo v modelčke za mafine in pečemo v pečici na 210 °C približno 25 minut. Medtem pripravimo kremo. Belo čokolado stopimo na sopari in jo ohladimo. Maskarpone z metlico razrahljamo in mu dodamo nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado. Sladko smetano in vaniljev sladkor stepemo in vmešamo v maskarpone. Ko se kolački ohladijo, nanje nabrizgamo kremo in jih okrasimo s čokoladnimi velikonočnimi jajčki.
Recept je pripravila Anja Fir, objavljen je bil na portalu dobertek.com.