PAMETNI NAKUP

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

SESTAVINE

  • 1 melancan (rezine)
  • 2 korenčka (po dolgem)
  • 1 žlica harisse
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žlička koriandra v prahu
  • 1 žlička tamarind paste
  • 1 žlička čilija v kosmičih
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • sok in lupinica 1/2 pomaranče
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol

Vse sestavine za marinado zmešajte in prelijte preko zelenjave. Pečite na žaru dokler ne dobi lepo barvo – cca 10–15 min na vsaki strani. Za jogurtovo omako potrebujete pol skodelice rastlinskega jogurta (nesladkanega) in četrt skodelice tahinija ali arašidovega masla. Premešajte, po želji dodajte limono, sol, česen, vodo za redčenje. Postrezite tako, da date najprej na krožnik jogurtovo omako nato pa pečeno zelenjavo, po želji dodajte še pinjole in zelišča. Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.
Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi uporabite začimbe in začimbne mešanice znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.