Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako
SESTAVINE
- 1 melancan (rezine)
- 2 korenčka (po dolgem)
- 1 žlica harisse
- 1 žlička mlete kumine
- 1/2 žličke cimeta
- 1 žlička koriandra v prahu
- 1 žlička tamarind paste
- 1 žlička čilija v kosmičih
- 1 žlica javorjevega sirupa
- sok in lupinica 1/2 pomaranče
- 2 žlici olivnega olja
- sol
Vse sestavine za marinado zmešajte in prelijte preko zelenjave. Pečite na žaru dokler ne dobi lepo barvo – cca 10–15 min na vsaki strani. Za jogurtovo omako potrebujete pol skodelice rastlinskega jogurta (nesladkanega) in četrt skodelice tahinija ali arašidovega masla. Premešajte, po želji dodajte limono, sol, česen, vodo za redčenje. Postrezite tako, da date najprej na krožnik jogurtovo omako nato pa pečeno zelenjavo, po želji dodajte še pinjole in zelišča.
Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.