Domači pita kruh
SESTAVINE
- 500 g bele moke (ali pol-pol)
- 7 g suhega kvasa (1 vrečka)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 2 žlici olivnega olja
- 300 ml tople vode
Kvas zmešajte z malo tople vode in sladkorjem – pustite 10 min, da se speni. Moko zmešajte s soljo, dodajte olje, kvas in vodo. Zgnetite mehko testo (po potrebi dodajte moko). Pokrijte in pustite vzhajati 1 uro. Razdelite na 8–10 kroglic in vsako razvaljajte v majhen krog (cca 0,5 cm debelo). Specite v zelo vroči ponvi brez olja – 1–2 min na vsaki strani (ko se napihne, je to to!). Lahko pečete tudi v pečici (250 °C, 5–6 min na vroči plošči ali kamnu).
Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.