PAMETNI NAKUP

Srčki iz listnatega testa z lososom

6 pax
45 minut

SESTAVINE

  • 1 zavitek listnatega testa Tre Mulini
  • 120 g dimljenega lososa
  • 120 g rikote
  • 120 g svežega sirnega namaza
  • 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 šop peteršilja
  • 1 šop drobnjaka
  • ½ čajne žličke semen koriandra
  • ½ limete (sok in naribana lupina)
  • sol
  • poper

Česen, drobnjak in semena koriandra sesekljamo ter damo v posodo z rikoto, sirnim namazom, ingverjem, sokom in naribano lupino limete, solimo, popopramo in dobro premešamo. Z nožem nasekljamo lososa. Testo razdelimo na polovico in prvo polovico na tanko premažemo s sirom z začimbami, nato dodamo četrtino lososa, hkrati prepognemo obe strani (po širini) navznoter, tako da se srečata točno na polovici: tako dobimo manjši pravokotnik z dvema zunanjima stranema testa in eno notranjo premazano stranjo. Nato še drugo polovico premažemo s tanko plastjo sira in dodamo četrtino lososa ter dvakrat prepognemo testo navznoter, pri čemer se morata obe strani srečati točno na polovici. Nato z ostrim nožem narežemo kose debeline približno en centimeter, jemljemo enega po enega, jih pri dnu stisnemo in pri vrhu razširimo, da dobimo obliko srca, dva sredinska pa dela navlažimo z vodo in rahlo stisnemo, da se zlepita in med peko ne padeta narazen. Postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa. Srčke položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pečemo 20–25 minut pri 180 °C (pazimo, da se lepo zapečejo).
Srčki iz listnatega testa z lososom
White e Fresh

Tre Mulini

Tre Mulini je linija skrbno izbranih pekovskih izdelkov, testenin, žit, krekerjev in drugih izdelkov.

Nasvet

Če imate v hladilniku zelenjavo, ki se bo pokvarila, pa je nimate v načrtu takoj porabiti, jo vseeno skuhajte (npr. za mineštro ali zelenjavno jed ali kakor koli drugače), nato pa zamrznite: ob priložnosti boste imeli že pripravljeno jed, ne da bi morali kar koli zavreči.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Stejk s poprovo omako in z domačim krompirčkom

VEČ

Jajca na kmečki način

VEČ

Špageti s tuno, mlado čebulo iz Tropee in limono

VEČ

Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom

VEČ

Pinsa z omako iz češnjevih paradižnikov, burrato, olivami taggiasche, rukolo in čilijevimi kosmiči

VEČ

Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino

VEČ

Piadina s sirom stracchino, mariniranimi bučkami in pršutom iz Parme

VEČ

Francoski toast s kremnim namazom gianduia in svežimi jagodami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.