Sveža zamisel za lahke poletne testenine, ki so hkrati polne okusa.
Idealna jed za samopostrežni bife ali zabavo na prostem.
Oprana stebla in liste zelene posušite, narežite na koščke in sesekljajte v mešalniku skupaj s šalotko, ščepom soli in približno 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja.
Mešajte, dokler ne dobite mehke kremne zmesi. Kuhan pršut narežite na kvadratke in olive na krogce ter sir Grana Padano na lističe. Metuljčke skuhajte v veliko slane vode in jih odcedite. Pustitesi 1 žlico vode od kuhanja. Počakajte, da se testenine ohladijo, stresite jih v skledo in dodajte kremno zmes, ki jo predhodno zredčite z žlico vode od testenin.
Nato dodajte koščke kuhanega pršuta, narezane olive in polovico lističev sira Grana Padano. Premešajte in solite po potrebi.
Testenine stresite v kozarce in dodajte ostanek lističev Grana Padano in popoprajte.
Na zobotrebec nataknite 2 olivi, postavite ga na kozarec in postrezite.
Sveža zamisel za lahke poletne testenine, ki so hkrati polne okusa.
Idealna jed za samopostrežni bife ali zabavo na prostem.