Odlična je v sendvičih, kot predjed, uporabimo jo lahko za pripravo polpet, zavitkov, nadevov za slane torte ali v omakah za testenine. Zmleto, narezano na rezine ali kocke jo lahko uporabite na nešteto načinov v svojih receptih.
Nadev pripravite tako, da sesekljate mortadelo in sir. Listnato testo najprej zrežite na 4 pravokotnike, te pa še vsakega na nadaljnje 4.
Na sredino vsakega pravokotnika položite žlico sesekljanega sira in mortadele.
S čopičem premažite robove z razžvrkljanim beljakom in zaprite v obliko trikotnika tako, da narahlo pritisnete robove s prsti.
Z beljakom premažite tudi robove in sredino trikotnikov, potresite jih z mletimi pistacijami in postavite na pekač, obložen s papirjem z peko. Najbolje, da jih prekrijete tudi z aluminijasto folijo, da mlete pistacije preveč ne potemnijo.
Pecite v segreti pečici na 180 °C za 15 minut.
Postrežete jih lahko takoj ali ohlajene na sobno temperaturo.
Odlična je v sendvičih, kot predjed, uporabimo jo lahko za pripravo polpet, zavitkov, nadevov za slane torte ali v omakah za testenine. Zmleto, narezano na rezine ali kocke jo lahko uporabite na nešteto načinov v svojih receptih.