Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando
Razdrobljen kvas damo v majhno količino mleka sobne temperature. V skledo damo moko, sladkor, jajca, vaniljevo esenco, kvasec in preostalo mlačno mleko. Nato iz sestavin zgnetemo testo. Ko se začne tvoriti testo, počasi dodajamo sol in zmehčano maslo, tako se bo lahko dobro vmešalo, nato pa dodamo še preostalo. Ko dobimo mehko in prožno testo, ga oblikujemo v kepo in jo postavimo v veliko posodo, ki jo nato pokrijemo s folijo za živila, ter testo pustimo vzhajati v osvetljeni izklopljeni pečici vsaj 3 ure oziroma tako dolgo, da se količina testa podvoji. Ko je testo vzhajano, ga zelo na hitro pregnetemo in prenesemo na ravno površino. Z valjarjem ga razvaljamo na debelino 1 cm. S krogom za izrezovanje premera 9–10 cm izrežemo kroge iz testa, v katere nato na sredini izrežemo še krog premera 2 cm. Nato krofe položimo v pekač, prekrit s papirjem za peko. Obročke pustimo vzhajati v osvetljeni izklopljeni pečici približno eno uro; nato lahko obročke pečemo v predhodno ogreti klasični pečici na 200 °C približno 8 minut (nastavite temperaturo tudi glede na moč svoje pečice) ali jih ocvremo v olju pri temperaturi 175 °C. Pripravimo tudi glazuro za dekoracijo. V posodo damo sladkor v prahu, dodamo stopljeno maslo in malo vrele vode. Mešamo z metlico, da dobimo tekočo glazuro, ki pa ne sme biti vodena. Glazuro razdelimo na dva dela, v en del damo barvo za živila po želji in dobro premešamo, da dobimo enobarvno glazuro. V drugi del glazure dodamo stopljeno jedilno čokolado in dobro premešamo, da tudi tukaj dobimo enobarvno glazuro. Nato ameriške krofe z zgornjim delom pomakamo v eno ali drugo glazuro. Polagamo jih na mrežo, okrasimo z najljubšimi sladkorčki in pustimo, da se glazura strdi.
Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke
Dolciando