Če nimamo sezamovega olja ali nam je preprosto bolj všeč pridih mediteranskega okusa, ga zamenjamo z isto količino oljčnega olja.
Tudi rižev napitek lahko zamenjamo s sojinim napitkom.
Avokado prerežemo na polovico in odstranimo koščico.
Nato odstranimo lupino, pri čemer si pomagamo z nožem z gladkim rezilom, in meso zrežemo na kocke, tako da dobimo 260 g avokadovega mesa.
Ožamemo limeto, da dobimo sok, ter ga skupaj z avokadom damo v posodo. Dodamo sezamovo olje, ščep soli in rižev napitek.
Dobro premešamo, da dobimo popolnoma gladko zmes. Nato po okusu dodamo še tabasko, premešamo in avokadova majoneza je pripravljena!
Avokadovo majonezo lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku 3–4 dni.
Če smo uporabili samo sveže sestavine, jo lahko tudi zamrznemo.
Če nimamo sezamovega olja ali nam je preprosto bolj všeč pridih mediteranskega okusa, ga zamenjamo z isto količino oljčnega olja.
Tudi rižev napitek lahko zamenjamo s sojinim napitkom.