PAMETNI NAKUP

Bavette s škampi

4 pax

SESTAVINE

  • 16 škampov
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 400 g testenin bavette
  • 1 svež rdeči čili
  • 1 kozarec belega vina
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško olivno olje
  • kapre po okusu
  • sol

Najprej z vodo speremo škampe in jih osušimo s papirnatimi brisačami. 12 rakov izluščimo, 4 pa pustimo cele. Dobro jih očistimo in odstranimo črevesje. V kozico damo olje in čili skupaj z glavami in lupinami očiščenih škampov. Ko se dobro segrejejo, prilijemo vino in počakamo, da izpari, pri tem pa s kuhalnico nežno pritiskamo na škampe. Vse skupaj na močnem ognju dušimo nekaj minut in nato precedimo skozi cedilo, da odlijemo tekočino. Omako prelijemo v ponev in dodamo češnjev paradižnik, ki smo ga prepolovili. Posolimo in medtem skuhamo bavette. V drugi ponvi na olju popražimo škampe, ki jim dodamo strt česen (v ponev najprej damo škampe z lupino in jih nekaj minut pražimo, nato pa dodamo še preostale škampe in pražimo še nekaj minut). Po želji dodamo kapre. Bavette, ki so skuhane na način al dente, odcedimo in jih stresemo v ponev s paradižniki. Dodamo očiščene škampe, premešamo in pustimo še eno minuto, da se okusi povežejo. Testenine skupaj s škampi damo na krožnike; na vsak krožnik damo en cel škamp ter takoj postrežemo.
Bavette s škampi
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite škampe naše blagovne znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.