Božična pečena jabolka
SESTAVINE
- 6 jabolk
- 360 g rikote
- 150 g rozin
- 1 bio limona
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici medu
- Cimet po okusu
- Rum po okusu
V manjši posodi za približno 20 minut namočite rozine v malo tople vode in ruma.
V veliki skledi zmešajte rikoto in sladkor ter močno premešajte z vilicami.
Dodajte naribano limonino lupinico in še naprej mešajte.
Rozine dodajte masi in z leseno kuhalnico premešajte, da se sestavine dobro zmešajo.
Jabolka operite in osušite. Na vrhu jih odrežite, kot da bi naredili »pokrovček«, ki ga boste uporabili za polnjena jabolka. S primernim pripomočkom odstranite sredico.
Jabolka napolnite z nadevom, pokrijte s pokrovčkom, izdelanim iz vrha jabolka, in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Polnjena jabolka pecite pri 180 °C približno 20 minut. Vzemite jih iz pečice in pustite, da se ohladijo. Okrasite jih z malo medu in takoj postrezite.