Ali ste vedeli, da se brezglutenske zmesi včasih hitro izsušijo?
Zato testo gnetite z nekoliko ovlaženimi rokami z mlačno
vodo ali dodajte manjšo količino ekstra deviškega oljčnega olja.
Testo pripravimo skladno z navodili na embalaži.
Gnetemo ga približno 10 minut, oblikujemo kepo, ga pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati približno eno uro in pol na toplem.
Medtem očistimo brokoli in ga v slani vodi kuhamo 10 minut.
Odcedimo ga in prihranimo za pozneje.
Papriko zrežemo na kocke, bučke na trakove (pomagajte si z lupilnikom krompirja) in jih popečemo.
Testo položimo na pomokano površino, na hitro pregnetemo, razdelimo na dva enaka dela in oblikujemo kroge za pice. Pustimo počivati 30 minut.
Nanesemo paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in pečemo približno 15 minut pri temperaturi 270 °C.
Postrežemo s svežo baziliko in hrustljavo zelenjavo.
Ali ste vedeli, da se brezglutenske zmesi včasih hitro izsušijo?
Zato testo gnetite z nekoliko ovlaženimi rokami z mlačno
vodo ali dodajte manjšo količino ekstra deviškega oljčnega olja.